D.A. Faktor Zrt.​

Követeleéskezelés, faktoring, MFB Hitelek nyújtása kis- és közepvállalkozások részére

Bemutatkozás

A D.A. Faktor Befektető, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1999. február 8. napján alakult pénzügyi vállalkozás, amely elsősorban követeléskezelésre, faktoringra, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Krízis Hitel Programja által biztosított hitel és pénzkölcsön nyújtására specializálódott.

A Magyar Fejlesztési Bank Krízis Hitel Programjának keretein belül végzett tevékenységünk azokat a mikro- és kisvállalkozói szektorban működő gazdasági szereplőket célozza, amelyek fejlődéséhez szükséges pénzügyi likviditás nem áll rendelkezésre. A likviditásproblémákkal küzdő társaságoknak nyújtott finanszírozással társaságunk hosszú távú célja a magyar gazdaság fejlődésének elősegítése az említett szektor fellendítésének segítségével.

Társaságunk a fenti hitelezési tevékenységén kívül követelés vásárlási és követeléskezelési tevékenységet is folytat. A jogviszonyok tárgyait természetes és jogi személyekkel szemben fennálló, felmondott vagy lejárt minősítésű követelések képezik. A megvásárolt követeléseket társaságunk saját kockázatra kezeli a hatályos magyar jogszabályi előírásoknak megfelelően. Az engedményezést követően törvényi határidőn belül értesítjük ügyfeleinket a követelés megvásárlásának tényéről és igyekszünk megállapodni velük a tartozás rendezését illetően. Amennyiben a megállapodásra való törekvés sikertelennek bizonyul, végrehajtási eljárást indítunk.

Működésünk során az érdekkörünkbe tartozó egyéb vállalkozásainkon keresztül – vagyon, – és ingatlankezelési szolgáltatást is nyújtunk üzleti partnereink számára. Vidéki és budapesti partnerirodáinknak köszönhetően tevékenységünk szinte az egész ország területére kiterjed.

Munkatársaink sok éves követeléskezelési és hitelezési tapasztalattal rendelkeznek, munkánk során igyekszünk az ügyfeleink igényeinek körültekintő és alapos felmérését követően olyan konstrukciót nyújtani, amely az adott ügyletben résztvevő felek mindegyikének kedvező feltételeket biztosít.

Társaságunk részvényeseinek személyi összetétele az alábbiak szerint épül fel: