A faktoring bemutatása

A faktoring a rövid lejáratú számlakövetelések finanszírozását, egyfajta forgóeszköz finanszírozást jelent, ahol a számlafizetési határidő letelte előtti időszakban folyamatosan megelőlegezzük és kezeljük partnerünk igazolt teljesítésű számlaköveteléseit.

A faktoringról röviden

A faktoring megjelenése egy időre tehető a kereskedelem létezésével, a kereskedők azóta próbálják szolgáltatásaikért az ellenértéket behajtani. Az előbbi megállapításból származó nehézségek eszkalálódását az üzleti életben folyamatosan megjelenő innovációk is okozzák, amelynek megoldásait a vállalkozó a faktoringban keresheti.

A faktor ajánlata szakszerű megfogalmazásban az, hogy a faktor megvásárolja a szállító követeléseit, úgy hogy a vállalkozó a faktor részéről azonnal a szolgáltatási díjhoz jut. A faktor magára vállalja a szállító által megfogalmazott vevőre vonatkozó követelések kezelését, valamint intézi az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatokat, és beszedi a számlakövetelést.

A faktorálás (pénzkölcsönzés számlakövetelés megvásárlása ellenében) hosszú múltra visszatekintő pénzügyi művelet, ami az üzleti élet fejlődésével összhangban, időről – időre némileg átalakul, és a gazdasági élet szereplőinek igényeihez igazodva korszerű formában újra és újra felbukkan

Cégünk az idézett mottó tükrében kíván mindig eljárni, így a mindenkori változásokhoz alkalmazkodva állítjuk össze ajánlatainkat, melyeknek fontos alakító elemeként kezeljük ügyfeleink személyes jellegű igényeit is.

A cégünknél dolgozó képzett szakemberek segítségére és intézkedésére támaszkodva Ön garantáltan megtalálhatja a kontextustól függő legjobb megoldást problémájára, miközben Önnek a figyelmét nem kell megosztania a díjazásának behajtása és az egyéb fontos teendőinek intézése között.

Mik az előnyei?

 • a számlázás után követelésének nagy részéhez azonnal hozzájuthat, így nem okozhat likviditási problémát a 30-180 napos fizetési határidő sem.
 • egyéb fedezet (ingatlan, ingóság, kezesség, stb.) bevonására a legtöbb esetben nincs szükség, ezért megspórolhatóak az ezek bejegyzéséhez és ügyintézéshez kapcsolódó költségek.
 • nincs bankszámlanyitási kötelezettség, a faktorált számlaösszeget meglévő bankszámlájára utaljuk.
 • egyszerűsített adósminősítést, gyors és rugalmas ügyintézést alkalmazunk, ezért az igénylési folyamat rövid és egyszerű.
 • az első alkalommal akár már egy-két hét leforgása alatt finanszírozáshoz juthat, és ezt követően a faktoring keret folyamatosan rendelkezésére állhat.
 • a faktorálással forrást biztosítunk újabb megrendeléseihez, a működéssel kapcsolatos egyéb fizetési kötelezettségeik teljesítéséhez.
 • kezdő, gyakran a bankok számára finanszírozhatatlan mérleggel rendelkező vállalkozás is folyamatos finanszírozáshoz juthat.
 • a pénzügyi tervezés egyszerűbbé, társasága likviditása kiszámíthatóvá válik, a faktorált követelések a könyvekből kivezethetők, ezáltal javítva a vállalkozás hitelképességét és mérlegszerkezetét.

Kinek ajánljuk a faktoringot?

 • céged másik vállalatnak szállít be (B2B)
 • vevőid hosszú fizetési határidőkkel fizetnek (több, mint 15 nap)
 • a vállalkozás belföldi, vagy export követeléssel rendelkezik
 • legalább havi szinten 1 millió forintot számlázol partnerednek
 • azoknak a vállalkozásoknak, akik kiszámítható bevételhez szeretnének jutni
 • kezdő és növekvő cégeknek egyaránt

Faktoring és követeléskezelés, MFB hitelügyintézés mikro-, kis-, és középvállalkozások részére

Kapcsolat

Székhely: 8380, Hévíz Egregyi u. 15.
Fióktelep: 9400, Sopron Várkerület 10. II. em. 9.
Levelezési cím: 9401 Sopron, Pf.: 164.
Telefon:
0630/577-4077, 0699/508-240
Fax:
0699/508-178
E-mail:
ugyved@dafaktor.hu